Foto: Leah Muse

Högklassig spänning från skaparen av Fargo

Noah Hawley har i Före fallet skrivit en av senare års bästa thrillers.

tisdag 24 april 2018

Den kämpande konstnären Scott Burroughs brukar alltid ta färjan över till New York från Martha's Vineyard, men den här gången erbjuder en av öns sommargäster honom en ledig plats i deras privatplan. En kort stund efter starten händer det ofattbara planet störtar i havet. Sex passagerare och de tre besättningsmedlemmarna omkommer. Bara Scott och en fyraårig pojke överlever.

Omständigheterna kring deras överlevnad och det faktum att pojken nu är ensam arvtagare till en förmögen och mäktig mediemoguls familj innebär att Scott ofrivilligt hamnar i rampljuset. Tillsammans med den föräldralöse pojken sugs han upp i en virvel av spekulationer, rykten och skvaller som snart överskuggar den officiella utredningen av tragedin.

Var flygkraschen en olycka, eller fanns det en hotbild mot någon på planet? Och vem är egentligen Scott Burroughs?

"En av de häftigaste och bästa kriminalromaner jag läst på väldigt, väldigt länge" Magnus Utvik, Gomorron Sverige i SVT

Noah Hawley född 1967, är en vida prisbelönt romanförfattare samt manusförfattare och producent inom film och tv. Han har publicerat flera romaner varav kritikerrosade Före fallet är hans femte. Han är skaparen till ABC:s tv-serier My Generation och The Unusuals, för vilka han även var exekutiv producent och showrunner, och producerade och skrev manus till succéserien Bones. Hawley är för närvarande exekutiv producent, manusförfattare och showrunner för kanalen FX:s prisbelönta serie Fargo.

55 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår