Omslagsbild: Erotiskt skrivande för ensamma änkor

Översättare: Linda Skugge
Utgivningsdatum: 2018-04-12
ISBN: 978-91-7679-563-7

Erotiskt skrivande för ensamma änkor

Nikki har ägnat större delen av sitt liv åt att distansera sig från det traditionella sikhiska samfund där hon vuxit upp, i västra London. När hennes pappa plötsligt går bort får familjen det svårt ekonomiskt och för att dryga ut familjekassan tar Nikki ett jobb som lärare i kreativt skrivande.

Drömmen om att diskutera litterära texter med andra skribenter grusas snabbt när det visar sig att huvuddelen av klassen består av änkor med bakgrund i Punjab. Kvinnor som har levt sina liv i skuggan av männen i familjen. De är till största delen analfabeter, och det finns inte en chans att Nikki kan hjälpa dem att utveckla skrivandet, snarare lära dem alfabetet. Men när en av kvinnorna en dag hittar en erotisk bok och högläser ur den tänds en gnista hos änkorna. Nikki märker snart att under deras traditionellt klädda yttre finns en längtan att få uttrycka sina egna innersta, mest förbjudna tankar.

När fler och fler vill ansluta sig till kursen blir det allt svårare för Nikki att se till så att inget läcker utanför klassrummets väggar. För kommer deras berättelser ut i samfundet riskerar de förödande konsekvenser.

Denna titel kommer ut på Massolit Förlag som ingår i Norstedts Förlagsgrupp.

Mer om författaren

Balli Kaur Jaswal föddes i Singapore, har bott i Japan, Ryssland och på Filippinerna. I dag bor hon åter i Singapore. Hon studerade kreativt skrivande vid Hollins University i Virginia och utnämndes till Best Young Australian Novelist 2014 av Sydney Morning Herald. Jaswal har tidigare skrivit romanerna Inheritance (2013) och Sugarbread (2016) som båda handlar om den sikhiska minoriteten i Singapore. Erotiskt skrivande för ensamma änkor är hennes tredje roman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår